Wilt u dat de Hâck The Hague hackers uw website hacken?

Op maandag 2 oktober organiseert de gemeente Den Haag voor de vijfde keer de hackwedstrijd Hâck The Hague. In het stadhuis aan het Spui worden 120 ethische hackers uitgedaagd om kwetsbaarheden te vinden in systemen van de gemeente. Als internationale stad van Vrede & Recht is cybersecurity erg belangrijk voor de gemeente Den Haag. Met regelmatige interne controles werken we continu aan onze digitale veiligheid en weerbaarheid tegen cyberaanvallen.

Kwetsbaarheden in sites en applicaties

Tijdens de hackwedstrijd gaan ethische hackers op zoek naar kwetsbaarheden in applicatie(s) die via internet bereikbaar zijn. Deze applicaties zijn via internet voor kwaadwillenden altijd bereikbaar maar tijdens Hâck The Hague gebeurt dit op een veilige en gecontroleerde manier. De deelnemende hackers moeten vooraf akkoord gaan met de spelregels (Rules of Engagement) en zich houden aan het Responsible Disclosure-beleid. Eventuele gevonden kwetsbaarheden in uw applicatie(s) worden direct aan u gemeld en worden niet zonder voorafgaand overleg bekend gemaakt.

Tijdens de vorige hackwedstrijd in 2021 zijn verschillende kwetsbaarheden ontdekt en grotendeels opgelost. De deelnemende leveranciers hebben voor hun applicaties direct geprofiteerd van deze bevindingen en konden zo nodig aanvullende informatie bij de hackers opvragen. Zo kregen zij nog tijdens de hackwedstrijd inzicht in de gevonden kwetsbaarheid. In enkele gevallen kon het probleem op dezelfde dag verholpen worden. Dit maakte niet alleen de systemen van de gemeente Den Haag direct veiliger, maar ook de systemen van hun andere klanten.

Doe mee

Ook dit jaar bieden we leveranciers die meedoen, de faciliteiten om inzicht te krijgen hoe hun producten veiliger kunnen worden. Zo kunt u als bedrijf samen met de gemeente Den Haag voor het voetlicht treden als vooruitstrevend en transparant bedrijf als het om cybersecurity gaat.